ŠD Studenci

  • 100let
  • RPŠC

Povezave

  • Facebook stran
  • GZS

Pokrovitelji

  • Amis
  • Gradnje Lamut
  • Študentski servis AGADO

Predstavitev programov

1 september, 2013

REKREATIVNA ŠPORTNA GIMNASTIKA

Pridruži se nam v programih rekreativne gimnastike, kjer bomo skupaj z izkušenimi vaditeljicami osvajali nova gibalna znanja in hkrati izboljšali motorične sposobnosti. Vsi programi so prilagojeni za posamezno starostno skupino.

 

Otroci s starši

Starost: 1 – 3 let

Vadba je namenjena našim najmlajšim in njihovim staršem, da skupaj spoznavajo in osvajajo prva gibalna znanja. Vadba poteka v sodobno opremljeni mali dvorani ŠD Studenci. Program je sestavljen iz elementarnih iger, gimnastičnih vaj in naravnih oblik gibanja (plazenje, plezanje, kotaljenje…)

Gimnastični vrtec in šola gimnastike 

Starost: 3 – 8 let

Vadba je namenjena vsem otrokom od tretjega leta starosti, ki vadijo brez staršev. Osnovni cilj je razvijati gibalne sposobnosti in se spoznati z osnovami gimnastike. Vadba je prilagojena starosti in razvoju otroka, prav tako športni pripomočki. Program je sestavljen iz elementarnih iger ( igre za ogrevanje), gimnastičnih vaj in naravnih oblik gibanja (plazenje, plezanje, kotaljenje…).

 Gimnastika za dekleta 

 Starost: 9 – 15 let

 Vadba je namenjena deklicam od devetega do petnajstega leta starosti, ki že poznajo osnove gimnastike in se želijo naučiti zahtevnejših prvin in povečati obseg vadbe. Vadba je zasnovana na razvoju motoričnih sposobnosti ( gibljivost, moč, koordinacija) ter učenju lepe in pravilne drže.

Nadaljevalna gimnastika 

Vadba je namenjena  otrokom od 9 do 15 let, ki so že obiskovali rekreativno vadbo najmanj dve leti in so  sposobni nadaljevati z zahtevnejšimi gibalnimi nalogami. Vadba je zasnovana tako, da preko preprostih, naravnih in elementarnih gibanj, postopoma prerašča v kompleksne gibalne strukture.